10.000 Αυστραλοί ζητούν αποζημίωση για τις παρενέργειες του εμβολίου Covid-19

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με έναν λογαριασμό ύψους άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (32 εκατομμύρια Ευρώ) σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού της για τον Covid-19. Χιλιάδες άνθρωποι προβαίνουν σε μαζικές αιτήσεις για αποζημίωση λόγω ζητημάτων υγείας που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς τους, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

Περισσότεροι από 10.000 Αυστραλοί έχουν εγγραφεί σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για αποζημίωση λόγω απώλειας εισοδήματος μετά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο για σπάνιες αλλά σημαντικές παρενέργειες από τον εμβολιασμό, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία.

Η αποζημίωση ξεκινά από 5.000 δολάρια Αυστραλίας, που σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα κοστίσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας εάν εγκριθεί κάθε αξίωση.

Ο ΕΟΦ της Αυστραλίας αναφέρει στην επισημη ιστοσελίδα του ότι έχει λάβει σχεδόν 79.000 αναφορές για ανεπιθύμητες παρενέργειες από 36,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Οι πιο συχνές αναφερόμενες ανεπιθύμητες παρενέργειες περιλαμβάνουν πόνο στο χέρι, πονοκέφαλο, πυρετό και ρίγη.

Επίσης ο ΕΟΦ έχει λάβει 288 αναφορές που αξιολογήθηκαν ως πιθανή καρδιακή φλεγμονή που συνδέονται με το εμβόλιο Pfizer, καθώς και 160 για σπάνια θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS) που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εννέα θάνατοι έχουν συνδεθεί με το πρόγραμμα εμβολιασμού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με τον ΕΟΦ Αυστραλίας.

Μετά από μια χαλάρωση, η Αυστραλία αύξησε την εμβολιαστική της καμπάνια το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η παραλλαγή Delta βύθισε τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, σε lockdown για μήνες.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει σταδιακά καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί. Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, ανέφερε την Τρίτη 212 κρούσματα Covid-19, ενώ η Βικτώρια κατέγραψε 797.

Πηγή: straitstimes.com

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Βελιγράδι: Μια ολοζώντανη πόλη με υπέροχους ανθρώπους

Next Post

Τσίπρας: Νομική μας υποχρέωση η προστασία των παιδιών