Θύματα αρχαίας παιδικής θυσίας ανακαλύφθηκαν στο Περού

Οι πρόποδες των βουνών των Άνδεων αποκαλύπτουν τα αιματηρά μυστικά τους: τους αρχαίους σκελετούς θυσιασμένων παιδιών

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 29 ανθρώπινα σώματα ενταφιασμένα πριν από περίπου 1.000 χρόνια στη Huaca Santa Rosa de Pucalá, έναν αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Lambayeque του βορειοδυτικού Περού. Τέσσερις από τους σκελετούς, που ανήκουν σε δύο παιδιά, έναν έφηβο και έναν ενήλικα, τοποθετούνται χρονολογικά στην κουλτούρα των Wari.

Ανθρώπινος σκελετός που ανακαλύφθηκε στο Huaca Santa Rosa de Pucalá (Εικόνα: Edgar Bracamonte Lévano)

Σύμφωνα με τον Edgar Bracamonte Lévano, διευθυντή της ανασκαφής και αρχαιολόγο ερευνητή στο μουσείο Royal Tombs of Sipán, αυτοί οι τέσσερις σκελετοί αντιπροσωπεύουν τα πρώτα γνωστά δείγματα ανθρώπινων θυσιών της περιοχής από τον πολιτισμό Wari.

Εκτός από τα ανθρώπινα λείψανα, η ανασκαφή αποκάλυψε σκελετούς από οκτώ ινδικά χοιρίδια, καθώς και πολλά αλπακά και λάμα, τα οποία και αυτά πιθανότατα θυσιάστηκαν. Αποκάλυψαν επίσης γλάστρες, μπουκάλια και ένα μαχαίρι με μισή λεπίδα σε σχήμα φεγγαριού.

Ο πολιτισμός των Wari άκμασε κατά μήκος των βουνών και των ακτών του σύγχρονου Περού από το 500 μ.Χ. έως το 1000 μ.Χ. Η φυλή ήταν γνωστή για τα λεπτά υφαντά τα κεραμικά, την κατασκευή δρόμων και τη γεωργία. Αυτοί οι δρόμοι ενσωματώθηκαν αργότερα στην Αυτοκρατορία των Ίνκας . Ενώ η ακριβής δομή της κοινωνίας των Wari παραμένει άγνωστη, οι αρχαιολόγοι βρήκαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η θρησκεία ήταν βαθιά συνυφασμένη με την πολιτική και ότι οι γυναίκες κατείχαν αξιώματα στη διακυβέρνηση του τόπου.

Κάτοψη του χώρου ανασκαφής. (Εικόνα: Edgar Bracamonte Lévano)
Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Οι TOP 15 πλατφόρμες CMS του 2021 για κατασκευή ιστοσελίδων

Next Post

Ανακοίνωσε τον Κόντε η Τότεναμ

Related Posts