Λίμνη Πλαστήρα: Θαύμα από ανθρώπινο χέρι

Πολλές φορές καθόμαστε αποσβολωμένοι και χαζεύουμε ένα μέρος που η φύση σμίλεψε με τον μοναδικό της τρόπο. Υπάρχουν όμως και τοποθεσίες που η ανθρώπινη παρέμβαση ήταν αυτή που έκανε το τοπίο πραγματικά μαγευτικό. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι η Λίμνη Πλαστήρα.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στον Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Η ιδέα της δημιουργίας της λίμνης ανήκει στον στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα. Η πραγματοποίηση της ολοκληρώθηκε με την δημιουργία του φράγματος το 1959. Από τότε κάθε χρόνο δίνει στην ΔΕΗ 300 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς γύρω γύρω από την λίμνη Πλαστήρα είναι μοναδικές ενώ, το μέρος είναι γεμάτο ωραία ξενοδοχεία και ξενώνες. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς όπως ποδήλατο και πεζοπορία ή θαλάσσιο ποδήλατο και κανό μέσα στα όμορφα νερά.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολόκληρη την ενδοχώρα αφού βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα και ακόμα πιο κοντά στην Θεσσαλονίκη. Όποια περίοδο και να την επισκεφτεί κανείς είναι πανέμορφα.

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Hyrule Warriors: Age of Calamity | Διαθέσιμο το Expansion Pass Wave 2 για το Switch

Next Post

Οι TOP 15 πλατφόρμες CMS του 2021 για κατασκευή ιστοσελίδων