Ο Άρης θα αρχίζει να ζορίζει το Ingenuity καθώς ετοιμάζεται για την 14η πτήση του

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA ετοιμάζεται για την 14η πτήση του στον Άρη. Ο αέρας όμως στον κόκκινο πλανήτη αρχίζει και γίνεται πιο αραιός θέτοντας μία νέα πρόκληση για το ιδιαίτερο αυτό ελικόπτερο.

Το, σχεδόν 2 κιλά Ingenuity θα δοκιμάσει να περιστρέψει τους ρότορες του σε μεγαλύτερη ταχύτητα για να δει αν θα μπορεί να συνεχίσει να πετάει στο περιβάλλον του Άρη. Το πρόβλημα για την ομάδα της JPL είναι οι διαρκώς μεταβαλλόμενες εποχιακές συνθήκες στον κόκκινο πλανήτη. Με απλά λόγια ο αέρας στον Άρη αυτή την περίοδο έχει γίνει πιο αραιός! Πάντως σύμφωνα με το πρωτόκολλο της JPL, το ελικόπτερο είναι προγραμματισμένο να απογειωθεί, να ανέβει σε ύψος περίπου 5 μέτρων και να εκτελέσει κάποιες πλάγιες μανούβρες πριν προσεδαφιστεί ξανά.

Το Ingenuity στην επιφάνεια του Άρη

Αυτή η δοκιμαστική πτήση του Ingenuity, όποτε και αν αυτή πραγματοποιηθεί, θα περιλαμβάνει μία δοκιμή ταχύτητας του ρότορα του περίπου στις 2.700 στροφές ανά λεπτό. Να επισημάνουμε εδώ ότι στις προηγούμενες επιτυχημένες δοκιμές πτήσης του ingenuity στον Άρη, η ταχύτητα του ρότορα ήταν στις 2.537 στροφές ανά λεπτό οπότε αν επιτευχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής, ελπίζουν οι μηχανικοί το ελικόπτερο θα είναι σε θέση να συνεχίσει να πετάει στην ακόμα πιο αραιή τώρα, ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Η αποστολή Inspiration4 της SpaceX επέστρεψε στη Γη με ασφάλεια

Next Post

The Witcher: trailer 2ης σεζόν και ανακοίνωση της 3ης

Related Posts