Στις 27 Ιουνίου 1997 το NEAR Shoemaker της NASA πέρασε κοντά από τον αστεροειδή 253 Mathilde

NASA Near Shoemaker

Στις 27 Ιουνίου 1997, το διαστημικό σκάφος NEAR Shoemaker της NASA έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από έναν αστεροειδή, τον 253 Mathilde. Το όνομα NEAR είναι τα αρχικά από το Near Earth Asteroid Rendezvous. Το NEAR λοιπόν ξεκίνησε το 1996 το ταξίδι του για να μπει στην τροχιά ενός άλλου αστεροειδούς με την ονομασία 433 Eros αλλά στην πορεία του συνάντησε τον αστεροειδή Mathilde.

253 Mathilde

Το διαστημικό σκάφος ήταν αδρανοποιημένο σε κατάσταση χαμηλής ισχύος για σχεδόν 16 μήνες προτού οι επιστήμονες της αποστολής το ξυπνήσουν για να ρίξουν μια ματιά στον Mathilde. Το NEAR πλησίασε τον συγκεκριμένο αστεροειδή με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 22.000 μίλια / ώρα και σε απόσταση 750 μιλίων από την επιφάνεια του. Το πέρασμα της διαστημοσυσκευής από τον Mathilde διήρκεσε περίπου 25 λεπτά τραβώντας εκατοντάδες φωτογραφίες στο δρόμο, αρκετές να απεικονίσουν το 60 τοις εκατό της επιφάνειας του αστεροειδούς.

Οι επιστήμονες ενθουσιάστηκαν με την ποιότητα των εικόνων από αυτή την εξαιρετικά γρήγορη «προσπέραση». Διαπίστωσαν ότι ο Mathilde είχε ένα άμορφο και ακανόνιστο σχήμα με μια εντελώς ανώμαλη επιφάνεια. Ο αστεροειδής πιθανότατα είχε μια βίαιη ιστορία συγκρούσεων με άλλα βραχώδη αντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα στο ηλιακό μας σύστημα.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post
zhurong mars rover

Οι πρώτοι ήχοι του Άρη και νέα εντυπωσιακά videos από το Κινέζικο Zhurong rover

Next Post

Κινέζοι αστροναύτες εγκαθιστούν εργαλεία έξω από τον νέο διαστημικό τους σταθμό

Related Posts